[ Τελευταία Νέα ]
(1/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Διαθέσιμη θέση για Πρακτική Άσκηση περισσότερα
(2/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Ημερίδα για τον τραυλισμό στις 10/10/15. Εξαιρετικές ανακοινώσεις από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Ελεύθερη είσοδος περισσότερα
(3/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Σεμινάριο για λογοθεραπευτές από έναν εξαιρετικό ομιλητή και καταξιομένο ερευνητή και κλινικό τον κ Kurt Eggers, στις 9/10/15 περισσότερα
(4/5) 2015-06-14 00:00:00.0
Εγγραφείτε στον κατάλογο αποδεκτών του ενημερωτικού δελτίου του ΚΕΘΤ για να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες του ΚΕΘΤ στο email σας περισσότερα
(5/5) 2015-03-08 00:00:00.0
Το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού διοργανώνει στην Αθήνα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για λογοθεραπευτές στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015 με τίτλο: "Θεραπεία Τραυλισμού: από τη θεωρία στην πράξη" περισσότερα
<< >>

 

Ατομική Eποπτεία στην Προσέγγιση Palin Parent Child Interaction Therapy (Palin PCI)

Κωδικός προγράμματος: Ε005,   Επίπεδο : 2,    Διάρκεια εποπτείας: συμφωνείται με το θεραπευτή   Έναρξη: οποτεδήποτε.

Το πρόγραμμα εποπτείας στην προσέγγιση Palin PCI απευθύνεται σε λογοθεραπευτές που έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο εκπαίδευσης στην προσέγγιση I και θέλουν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους ή θέλουν να νοιώσουν τη σιγουριά της ορθής υλοποίησης του προγράμματος θεραπείας. Παρέχεται ατομική εποπτεία με έναν από τους τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  1. ατομικές συνεδρίες με συχνότητα που επιλέγει ο εποπτευόμενος με στόχο τη συζήτηση θεωρητικών ή κλινικών θεμάτων που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του προγράμματος, με έναν έμπειρο κλινικό. (κωδικός προγράμματος Ε005α)
  2. ατομική εποπτεία κατά τη διάρκεια της παροχής του προγράμματος από τον  ίδιο τον εποπτευόμενο θεραπευτή στον πελάτη του. Έχει διάρκεια 8 συναντήσεων. Η πρώτη συνάντηση υλοποιείται πριν τη διαδικασία αξιολόγησης του περιστατικού. Ακολουθούν 6 συναντήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων έμμεσης παρέμβασης του προγράμματος και 1 συνάντηση πριν τη συνάντηση των 12 εβδομάδων με την οικογένεια. Ακολουθείται με άλλα λόγια το πρόγραμμα θεραπείας του παιδιού και οι συναντήσεις εποπτείας κάθε εβδομάδα προηγούνται των συναντήσεων του θεραπευτή με την οικογένεια. Διάρκεια/συχνότητα: 8 συνεδρίες με συχνότητα περίπου 1ανά εβδομάδα, διάρκειας 60’ (κωδικός προγράμματος Ε005β)
  3. παρακολούθηση ενός προγράμματος Palin PCI στο ΚΕΘΤ. Ο εποπτευόμενος συμμετέχει στη θεραπεία περιστατικού του ΚΕΘΤ σαν παρατηρητής και δίνεται χρόνος 60' για συζήτηση σχερικά με τη συνεδρία που παρακολουθήθηκε. Το πρόγραμμα υλοποιείται τις ώρες λειτουργίας του ΚΕΘΤ και ο εποπτευόμενος θα πρέπει να είναι διαθεσιμός τις ώρες που προσέρχεται για θεραπεία στο ΚΕΘΤ το περιστατικό που παρακολουθεί. (κωδικός προγράμματος Ε005γ)

Το επόμενο πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2016     Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Δηλώνετε οποτεδήποτε και ενημερώνεστε για την διαθεσιμότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210-6916094

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πίσω στην αρχή (λίστα προγραμμάτων εποπτείας - κλινικής εκπαίδευσης)

 

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ

Έχει συμβει σε όλους μας να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο και να το βρούμε πολύ βασικό για τις γνώσεις μας, πολύ δύσκολο ή ανεφάρμοστο στην δική μας κλινική πραγματικότητα. Η διαβάθμιση των σεμιναρίων/εποπτείας του ΚΕΘΤ έχει σκοπό να σας κατευθύνει στις επιλογές σας. Ωστόσο οι προδιαγραφές που τίθενται δεν είναι δεσμευτικές. Όλοι έχουν να οφεληθούν από μια εκπαίδευση και ο καθένας παίρνει όλα όσα είναι έτοιμος να πάρει και προχωρεί τη γνώση του και την κλινική του πράξη στο βαθμό που επιθυμεί. Επομένως η διαβάθμιση σκοπό έχει να περιγράψει το επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί το σεμινάριο και ποιος έχει να ωφεληθεί περισσότερο και όχι να αποκλείσει κάποιον από το να συμμετέχει.

Επίπεδο (0):
Προαπαιτούμενο
: ενδιαφέρον για τις διαταραχές ροής της ομιλίας. Απευθύνεται σε όλους ειδικούς και μη (γονείς, ΠπΤ, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κλπ)
Μαθησιακό αποτέλεσμα: Ευαισθητοποίηση στις διαταραχές ροής της ομιλίας, γνωριμία με την θεωρητική και κλινική υπόστασή τους και γνώση γενικών κατευθυντήριων συμβουλών.

Επίπεδο (1):
Προαπαιτούμενο: απευθύνεται σε λογοθεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας χωρίς εμπειρία  ή με μικρή εμπειρία στις διαταραχές ροής της ομιλίας.
Μαθησιακό αποτέλεσμα: εισαγωγικές γενικές γνώσεις που δημιουργούν ένα πλαίσιο σκέψης και στάσης απέναντι στις διαταραχές ροής της ομιλίας απαραίτητο για την περεταίρω κλινική και θεωρητική μελέτη τους. Επίσης, κατάκτηση εισαγωγικών γνώσεων για την παρακολούθηση σεμιναρίων της διαβάθμισης 2. Η εκπαίδευση διαβάθμισης 1 δεν είναι επαρκής για κλινική εργασίας με τις διαταραχές ροής της ομιλίας.

Επίπεδο (2):
Προαπαιτούμενο: απευθύνεται μόνο σε λογοθεραπευτές με τουλάχιστον 1 χρόνο κλινικής εμπειρίας και μικρή εμπειρία στις διαταραχές ροής της ομιλίας. Βασική θεωρητική γνώση που κατακτάται από την παρακολούθηση των σεμιναρίων της διαβάθμισης 1 ή αντιστοίχων, είναι απαραίτητη.
Μαθησιακό αποτέλεσμα: Δυνατότητα κλινικής εργασία με τις διαταραχές ροής της ομιλίας με εποπτεία.

Επίπεδο (3):
Προαπαιτούμενο: απευθύνεται μόνο σε λογοθεραπευτές με κλινική εμπειρία τουλάχιστον 2 χρόνων και μέτρια εμπειρία στις διαταραχές ροής της ομιλίας.
Μαθησιακό αποτέλεσμα: εξειδίκευση σε συγκεκριμένες κλινικές προσεγγίσεις και εις βάθος ενασχόληση/εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς των διαταραχών ροής της ομιλίας. Οδηγεί σε εξειδικευμένη κλινική άσκηση με ή χωρίς εποπτεία ανάλογα την εμπειρία του θεραπευτή.