[ Τελευταία Νέα ]
(1/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Διαθέσιμη θέση για Πρακτική Άσκηση περισσότερα
(2/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Ημερίδα για τον τραυλισμό στις 10/10/15. Εξαιρετικές ανακοινώσεις από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Ελεύθερη είσοδος περισσότερα
(3/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Σεμινάριο για λογοθεραπευτές από έναν εξαιρετικό ομιλητή και καταξιομένο ερευνητή και κλινικό τον κ Kurt Eggers, στις 9/10/15 περισσότερα
(4/5) 2015-06-14 00:00:00.0
Εγγραφείτε στον κατάλογο αποδεκτών του ενημερωτικού δελτίου του ΚΕΘΤ για να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες του ΚΕΘΤ στο email σας περισσότερα
(5/5) 2015-03-08 00:00:00.0
Το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού διοργανώνει στην Αθήνα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για λογοθεραπευτές στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015 με τίτλο: "Θεραπεία Τραυλισμού: από τη θεωρία στην πράξη" περισσότερα
<< >>

«Θεραπεία Τραυλισμού: από τη θεωρία στην πράξη».

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για λογοθεραπευτές
που επιθυμούν να ασχοληθούν κλινικά με τις διαταραχές ροής της ομιλίας.

Διαβάθμιση Σεμιναρίου: επίπεδο 2

Κόστος Σεμιναρίου 300 ευρώ για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιουνίου 2013
και 350 ευρώ μετά τις 30/6/13
 

Θεσσαλονίκη 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρες: 9.00-17.00

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου:  Ξενοδοχείο Capsis, Μοναστηρίου 18
Εισηγητής:

Γιώργος Φούρλας

M.Ed., M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC.
M.Ed., Dip. CCS, M.Sc.SLT,
Θεραπευτής Λόγου και Ομιλίας
 

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Περιγραφή του Σεμιναρίου

 Το σεμινάριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές με τουλάχιστον 1 χρόνο κλινικής εμπειρίας και μικρή εμπειρία στις διαταραχές ροής της ομιλίας,που επιθυμούν να ασχοληθούν κλινικά με τη διαταραχή του τραυλισμού. (διαβάθμιση σεμιναρίου: επίπεδο 2, )

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

  • Να γνωρίσουν το σύγχρονο θεωρητικό και κλινικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αντιμετωπίζονται οι διαταραχές ροής της ομιλίας.
  • Να εκτεθούν στο θεωρητικό υπόβαθρο των κυριότερων θεραπευτικών προσεγγίσεων και να καθοδηγηθούν στη διασύνδεση θεωρίας και πράξης.
  • Να γνωρίσουν τα βασικά εργαλεία και πρακτικές αξιολόγησης.
  • Να ανακαλύψουν μέσα από κλινικά παραδείγματα διαγνωστικά κριτήρια, κλινικές πρακτικές και τα πιθανά αποτελέσματα της θεραπείας.
  • Να  εκπαιδευτούν στις σημαντικότερες τεχνικές διαχείρισης της ομιλίας και να συζητήσουν τον τρόπο χρήσης τους στη θεραπεία.
  • Να  αναγνωρίσουν ποιες κλινικές δεξιότητες ήδη έχουν σαν θεραπευτές που μπορούν να αξιοποιήσουν στη θεραπεία των διαταραχών ροής της ομιλίας και ποιες χρειάζεται να αναπτύξουν περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα θα συζητηθούν σε συνδυασμό με την παρουσίαση κλινικών περιστατικών και βιντεοσκοπημένου υλικού. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επεξεργαστούν βιντεοσκοπημένο υλικό και άλλα κλινικά δεδομένα, να αναλύσουν κλινικά παραδείγματα, να μάθουν και να εξασκήσουν τεχνικές διαχείρισης της ομιλίας και να εφαρμόσουν θεραπευτικές πρακτικές.

Οι τομείς που θα συζητηθούν είναι οι ακόλουθοι:

Κατηγοριοποίηση, διαφορική διάγνωση, αιτιολογία, μοντέλα ερμηνείας των διαταραχών ροής της ομιλίας, πρακτικές ποσοτικής και ποιοτικής αξιολόγησης του τραυλισμού, αξιολόγηση του τραυλισμού με βάση το πολυπαραγοντικό μοντέλο, αναφορά στις θεραπευτικές προσεγγίσεις Palin-Parent Child Interaction Therapy και στο Lidcombe Program για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εκμάθηση τεχνικών μορφοποίησης ροής της ομιλίας και τροποποίησης τραυλισμού, συζήτηση κλινικών πρακτικών για τα παιδιά σχολικής ηλικίας που στηρίζονται στις σημαντικότερες θεωρίες (block modification therapy, fluency shaping, avoidance reduction therapy, cognitive behavior therapy, solution focused brief therapy, personal construct therapy), εισαγωγή στη θεραπεία εφήβων και ενηλίκων, ο ρόλος της οικογένειας, ο ρόλος του εκπαιδευτικού, αναποτελεσματικές κλινικές πρακτικές, διάρκεια και συχνότητα θεραπείας, παλινδρόμηση και η διαχείριση της, χαρακτηριστικά του θεραπευτή τραυλισμού, συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εποπτεία στις διαταραχές ροής της ομιλίας.

  

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (.pdf)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΛΕΣΤΕ 210-6916094