[ Τελευταία Νέα ]
(1/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Διαθέσιμη θέση για Πρακτική Άσκηση περισσότερα
(2/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Ημερίδα για τον τραυλισμό στις 10/10/15. Εξαιρετικές ανακοινώσεις από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Ελεύθερη είσοδος περισσότερα
(3/5) 2015-06-17 00:00:00.0
Σεμινάριο για λογοθεραπευτές από έναν εξαιρετικό ομιλητή και καταξιομένο ερευνητή και κλινικό τον κ Kurt Eggers, στις 9/10/15 περισσότερα
(4/5) 2015-06-14 00:00:00.0
Εγγραφείτε στον κατάλογο αποδεκτών του ενημερωτικού δελτίου του ΚΕΘΤ για να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες του ΚΕΘΤ στο email σας περισσότερα
(5/5) 2015-03-08 00:00:00.0
Το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού διοργανώνει στην Αθήνα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για λογοθεραπευτές στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015 με τίτλο: "Θεραπεία Τραυλισμού: από τη θεωρία στην πράξη" περισσότερα
<< >>

"Πιστοποιημένη Εκπαίδευση στην Προσέγγιση Palin PCI"

Palin Parent-Child Interaction Therapy
(Θεραπεία Αλληλεπίδρασης Γονέων - Παιδιού).

Διήμερο πιστοποιημένο από το Michael Palin Centre εκπαιδευτικό σεμινάριο για λογοθεραπευτές 
που επιθυμούν να ειδικευτούν στην προσέγγιση Palin PCI.

Κόστος Σεμιναρίου 240 ευρώ για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 και 290 ευρώ μετά τις 30/11/14. 
Επικοινωνείστε μαζί μας για τις ειδικές τιμές για ομαδικές συμμετοχές και φοιτητές. 

 

Λάρισα, 17 και 18 Ιανουαρίου, 2015
Ώρες: 9.00-18.00

Ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί.


Εισηγητής:

Γιώργος Φούρλας

M.Ed., M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHCPC.
M.Ed., Dip. CCS, M.Sc.SLT,
Θεραπευτής Λόγου και Ομιλίας - Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής PPCI
 

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΔΩ

 

 

Γενικά για το σεμινάριο

To Michael Palin Centre στο Λονδίνο, είναι από τα πιο γνωστά εξειδικευμένα κέντρα για τον τραυλισμό στη Βρετανία.  Η θεραπευτική ομάδα του κέντρου παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε παιδιά και ενηλίκους με τραυλισμό καθώς και εκπαίδευση και εποπτεία λογοθεραπευτών.  Το ΚΕΘΤ συνεργάζεται με το Michael Palin Centre για πολλά χρόνια και πρόσφατα η συνεργασία αυτή οδήγησε στην πιστοποίηση του διευθυντή του ΚΕΘΤ Γιώργου Φούρλα να παρέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση  στο πρόγραμμα θεραπείας Palin Parent Child Interaction Therapy. Το Palin Parent-Child Interaction Therapy, είναι ένα πρόγραμμα θεραπείας για παιδιά προσχολικής ηλικίας που τραυλίζουν. Μαζί με το πρόγραμμα Lidcomb αποτελούν τις πιο διαδεδομένες δομημένες θεραπευτικές προσεγγίσεις για  τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το ΚΕΘΤ διοργανώνει το πρώτο πιστοποιημένο σεμινάριο στην προσέγγιση Palin Parent-Child Interaction Therapy, στην ελληνική γλώσσα.

Σκοπός του πιστοποιημένου σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αυξήσει τις γνώσεις και δεξιότητες των συμμετεχόντων στον εντοπισμό και αξιολόγηση των παιδιών που έχουν υψηλό κίνδυνο εδραίωσης του τραυλισμού,  όπως επίσης και στην θεραπευτική παρέμβαση στον τραυλισμό της πρώτης παιδικής ηλικίας. Το πρόγραμμα καλύπτει θέματα αξιολόγησης και θεραπευτικής διαχείρισης παιδιών κάτω των 7 ετών αλλά το πρόγραμμα θα μπορούσε εν δυνάμει να εφαρμοστεί και σε παιδιά άνω των 7 ετών. Το εργαστήριο υποστηρίζεται με παρουσίαση βιντεοσκοπημένων συνεδριών από το Michael Palin Centre και το ΚΕΘΤ καθώς και από πρακτική εξάσκηση και συζήτηση. Όλα τα φυλλάδια που συνοδεύουν την εκπαίδευση περιέχονται για ελεύθερη αναπαραγωγή στο εγχειρίδιο του προγράμματος Practical Intervention for Early Childhood Stammering Palin PCI Approach by Elaine Kelman & Alison Nicholas (2008). ISBN: 978-0-86388-667-6 (£41.99) που μπορεί να προμηθευτεί κανείς από τον εκδοτικό οίκο www.speechmark.net ή από το Amazon (σε ορισμένες περιπτώσεις σε αρκετά μειωμένη τιμή) http://www.amazon.co.uk/Practical-Intervention-Early-Childhood-Stammering/dp/0863886671 .  Το κόστος του εγχειριδίου δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του σεμιναρίου.

Μαθησιακοί Στόχοι

Στο τέλος αυτού του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

 • θα είναι εξοικειωμένοι με ένα ανιχνευτικό εργαλείο με τη χρήση του οποίου θα μπορούν να υποδεικνύουν τις κατάλληλες θεραπευτικές κατευθύνσεις για τα παιδιά που τραυλίζουν.
 • θα είναι εξοικειωμένοι με ένα πρωτόκολλο αξιολόγησης παιδιών που τραυλίζουν ηλικίας κάτω των 7 ετών.
 • θα είναι εξοικειωμένοι με τη δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος Palin-PCI
 • θα γνωρίζουν περισσότερα για την αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών που τραυλίζουν ηλικίας κάτω των 7 ετών.

Περιεχόμενο του σεμιναρίου

Ημέρα 1:

 • Το Πολυπαραγοντικό Μοντέλο για τον Τραυλισμό
 • Σύντομη ανασκόπηση ερευνητικών δεδομένων και αναφορά στις σύγχρονες έρευνες σχετικά με τους παράγοντες που συμμετέχουν στον τραυλισμό, τους παράγοντες επικινδυνότητας για τα μικρά παιδιά που τραυλίζουν, τους τρόπους αλληλεπίδρασης σε σχέση με τον τραυλισμό.
 • Εργαλείο ανίχνευσης και λήψης αποφάσεων σχετικά με την επικινδυνότητα εδραίωσης του τραυλισμού και την καθοδήγηση προς τις κατάλληλες θεραπευτικές κατευθύνσεις.
 • Η αξιολόγηση του παιδιού – (συμπεριλαμβάνονται μετρήσεις της ροής της ομιλίας)
 • Λήψη ιστορικού και «Διατύπωση» σχετικά με τους παράγοντες που συμβάλλουν στον τραυλισμό του παιδιού και με το τι έχει ανάγκη το παιδί αυτό για να έχει καλύτερη ροή ομιλίας.
 • Αρχές του Palin PCI
 • Palin PCI - Στρατηγικές Αλληλεπίδρασης και η χρήση των βιντεοσκοπήσεων στην θεραπεία αλληλεπίδρασης γονέα - παιδιού.

Ημέρα 2

 • Palin PCI - Στρατηγικές Οικογένειας: Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης, Ομιλία εκ Περιτροπής, Διαχείριση Συναισθημάτων.
 • Δεξιότητες συνεργατικής θεραπείας με τους γονείς,  χρήση των πακέτων υλικού για τους γονείς.
 • Σύνοψη των ερευνών σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας Palin PCI.
 • Palin PCI - Στρατηγικές του Παιδιού: άμεση θεραπεία ροής με τεχνικές και διαχείριση των διαταραχών λόγου και ομιλίας όταν αυτές συνυπάρχουν με τον τραυλισμό.
 • Κανάλια Θεραπείας:  διαθέσιμες υπηρεσίες θεραπείας για παιδιά κάτω των 7 ετών.

  

Κατεβάστε το περιεχόμενο του σεμιναρίου στα Αγγλικά

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ 210-6916094