Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό

22 Οκτωβρίου, 2020

Το ΚΕΘΤ συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης και ενεργοποίησης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για τις διαταραχές ροής της ομιλίας. Δείτε τις δράσεις μας για φετεινή ημέρα:

1. Ανοιχτή Γραμμή Ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ θα λειτουργήσει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 και ώρες 12.00-19.00. Οι εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές του Κέντρου θα απαντούν σε ερωτήματα γονέων παιδιών που τραυλίζουν, εφήβων και ενηλίκων που τραυλίζουν, σχετικά με τον τραυλισμό και τη θεραπεία του. Επίσης, επαγγελματίες υγείας από άλλες ειδικότητες και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές για παιδιά που παρακολουθούν ή βρίσκονται στις τάξεις τους.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6916094

2. Διαδικτυακό Σεμινάριο υπό τη διοργάνωση του Stuttering Foundation – Πέμπτη 22/10/20 στις 22.00

Το Stuttering Foundation, το πιο ενεργό σωματείο για τις διαταραχές ροής παγκοσμίως, επέλεξε την ημερομηνία της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον τραυλισμό για τη διεξαγωγή ενός διαδικτυακού σεμιναρίου για το πρόγραμμα Λεξιπόντιξ και τον τραυλισμό στη σχολική ηλικία . Το σεμινάριο παρουσιάζεται από τους δημιουργούς του προγράμματος Λεξιπόντιξ, Γιώργο Φούρλα και Δημήτρη Μαρούσο και απευθύνεται κυρίως σε λογοθεραπευτές αλλά και σε γονείς ή πρόσωπα που τραυλίζουν. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με την προυπόθεση δήλωσης συμμετοχής. Δήλωση Συμμετοχής.

Lexipontix: Let the game begin!

3. Ενημερωτικά Βίντεο

Πρόσωπα που τραυλίζουν και θεραπευτές του ΚΕΘΤ μιλούν για τον τραυλισμό. Δείτε όλα τα ενημερωτικά βίντεο στο κανάλι του ΚΕΘΤ στο κανάλι του ΚΕΘΤ στο YouTube κάνοντας κλικ στην επόμενη εικόνα.

4. Παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών από τη σελίδα του ΚΕΘΤ.

Αναλυτικές πληροφορίες, άρθρα παρουσιάσεις και υλικό για πρόσωπα που τραυλίζουν, γονείς, εκπαιδευτικούς  και επαγγελματίες υγείας, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΘΤ.

Ένα στα είκοσι παιδιά προσχολικής ηλικίας θα εμφανίσει συμπτώματα τραυλισμού και ένα στα εκατό θα συνεχίσει να τραυλίζει στη σχολική ηλικία και στην ενήλικη ζωή του. Η άμεση διερεύνηση της  δυσκολίας στη ροή, από εξειδικευμένο λογοθεραπευτή και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει τον τραυλισμό να γίνει χρόνιος. Ακόμα και σήμερα πεποίθηση πολλών ενήλικων που τραυλίζουν είναι, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον τραυλισμό τους. Ωστόσο, ο ενήλικος και ο έφηβος που τραυλίζει μπορεί να μειώσει την ένταση και τη συχνότητα των στιγμών του τραυλισμού, να αλλάξει την ομιλία του σε έναν εύκολο και αποδεκτό τρόπο ομιλίας και να μειώσει στο ελάχιστο τις λειτουργικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο τραυλισμός στη ζωή του. Σαν αποτέλεσμα της Θεραπείας, τα πρόσωπα που τραυλίζουν ενδυναμώνονται, αλλάζουν την ομιλία και την επικοινωνία τους, αλλάζουν την ποιότητα της ζωής τους. Διαβάστε περισσότερα στην ενημερωμένη σελίδα του ΚΕΘΤ

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία και εκδήλωση ενδιαφέροντος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Language